Een modulair kantoor voor Genmab

Dankzij Maars beschikt Genmab over modulair kantoor

Op het Science Park in Utrecht staat één van de drie kantoren van Genmab. De grote biotech speler is een internationaal bedrijf dat innovatieve therapeutische producten op basis van antilichamen ontwikkeld. Bij de start van het traject voor het verbouwen van het Utrechtse kantoor van Genmab, kregen de ontwikkelaars de taak om een duurzame verbouwing te realiseren. Iets waar uitstekend aan is voldaan, mede dankzij de expertise van Maars.

Kantoren en laboratoria

Tijdens de verbouwing zijn er op acht verschillende verdiepingen wandoplossingen geïnstalleerd door Maars Living Walls. De wandoplossingen bij de kantoren zijn uitgevoerd in flexibele stalen wanden en glazen wanden, welke in standaard maten geplaatst zijn. Voor de laboratoria is RAL9016 antibacteriële coating gebruikt. Door de elektriciteitskasten te ombouwen waren deze eenvoudig te integreren met onze panoramawanden. Door gebruik te maken van de standaardafmetingen kon Maars aan de modulariteitseisen voldoen. De volgende duurzame wandoplossingen hebben wij ingezet: Panorama, Metaline, String²,  XL glasdeuren, XL staaldeuren en 40 mm dichte staaldeuren. Diverse Maars wandoplossingen hebben het Cradle2Cradle certificaat.

Modulariteit

Een goed voorbeeld van modulariteit laat zich zien op de begane grond, eerste en tweede verdieping. Op deze verdiepingen is de indeling middels bestaande Maars wanden heringericht. Een deel van de oude indeling is intact gebleven en oud materiaal is hergebruikt in dit project. Waar ouderwetse gipswanden na eenmalig gebruik bij het afval belanden, zijn de wanden van Maars keer op keer herbruikbaar en dus duurzaam. Mochten in de (nabije) toekomst de wensen veranderen, dan zijn deze wanden wederom gemakkelijk te demonteren en her te gebruiken in een nieuw ontwerp.

Inmiddels zitten we in de laatste fase van de huidige verbouwing van het kantoor van Genmab in Utrecht.

In samenwerking met Aalberts

Het ontwerp van de verbouwing is door Genmab zelf verzorgd. In samenwerking met partner Aalberts is Maars bij het project betrokken. Aalberts is onder andere specialist in het ontwikkelen van duurzame gebouwen. Dankzij de korte lijntjes met Aalberts en de andere partijen heeft dit project een korte doorlooptijd en een tevreden eindklant.

Bekijk onderstaande video’s om te zien hoe dit project gerealiseerd is.

Meld je aan voor de Maars Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrieven van Maars.