Cleanroom van Maars met focus op de wanden

Cleanrooms

Meer dan 75 jaar ervaring
Wereldwijd bereik, lokale expertise
Van creatie, tot projectrealisatie

Dankzij de brede toepassingsdoeleinden van onze systeemwanden, zijn we in staat om hoogwaardige cleanrooms te realiseren. De eigenschappen van cleanroom wanden zijn van essentieel belang om de functionaliteit te waarborgen. Onze expertise van systeemwanden reikt zo ver dat we als leverancier van wanden een hoogwaardige bijdrage leveren aan de realisatie van uw cleanroom. Ontdek de mogelijkheden of neem contact op met onze specialisten.

Neem contact op +31(0)341 465 211

De mogelijkheden van Maars

Cleanrooms zijn opgebouwd uit verschillende onmisbare bouwstenen, waarvan de wanden er een zijn. Eén ontbrekend onderdeel maakt van een cleanroom al een ‘reguliere’ kamer. Onze veelzijdige systeemwanden zijn perfect geschikt voor cleanrooms. Omdat we de productie in eigen hand hebben, zijn ze die voor uiteenlopende doeleinden bruikbaar. Hierdoor zijn we in staat om cleanrooms met verschillende eigenschappen te bewerkstelligen, zoals stof- of bacterievrij, een positieve luchtdruk of juist een negatieve luchtdruk.

Waarom een cleanroom met systeemwanden van Maars?

Een cleanroom met Maars wanden biedt diverse voordelen:

Flexibiliteit

We kijken altijd vooruit en daarom vinden we het belangrijk om uw cleanroom zo toekomstbestendig mogelijk te maken. Daarom zijn na de installatie van uw cleanroom altijd technische modificaties aan de wanden mogelijk. Zo zijn de wanden van de buitenkant per paneel demonteerbaar, zonder dat het gewenste klimaat van de cleanroom wordt aangetast. Daarnaast zijn cleanrooms met onze wanden altijd opnieuw configureerbaar dankzij de hoge flexibiliteit. Hierdoor hoeven de benodigde aanpassingen niet ten koste te gaan van de cleanroom en realiseren we optimale duurzaamheid.

Diverse werkzaamheden vereisen een cleanroom met een hoge brandveiligheid. In ons portfolio hebben we systeemwanden beschikbaar die maar liefst 60 minuten brandwerend (EI 60) zijn.

Binnenkant van een cleanroom met werkopstellingen

Eigen productie

Met onze inhouse productie van systeemwanden hebben we alles in eigen hand. Zo weet u zeker dat dat de cleanroom wanden volledig naar wens worden geproduceerd en garanderen we de hoge standaard Maars kwaliteit. Daarnaast profiteert u van transparante communicatie en snelle doorlooptijden.

Integratie van componenten

Omdat we de productie in eigen hand hebben, is het ook mogelijk om diverse integraties in de wanden door te laten voeren. Zo is het mogelijk om onder andere medische en technische gassen, elektra- en schakelmateriaal en doorgeefkasten te laten integreren. Daarnaast is het ook mogelijk om later nog integraties aan de cleanroom toe te voegen, wat te danken is aan het flexibele karakter van onze wanden.

Cleanrooms voor verschillende branches

Biotechnologie

Binnen de biotechnologie zijn cleanrooms met een gecontroleerde atmosfeer essentieel. Zo dienen de temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk en de concentratie van luchtdeeltjes onder controle te zijn. In deze sector worden 3 besmettingsrisico’s onderscheiden die gecontroleerd dienen te worden, namelijk biologische agentia, kruisbesmetting en deeltjesverontreinigende stoffen. Maars draagt bij aan de benodigde containmentruimtes door hoogwaardige wanden te leveren die van anorganische stoffen zijn gemaakt.

Farmaceutische industrie

Producten voor de farmacie dienen vaak in cleanrooms gemaakt te worden, omdat er strenge eisen zijn verbonden aan de productie. Zo is bij de productie van onder andere tabletten en capsules een ruimte met onderdruk noodzakelijk, zodat kruisbesmetting wordt voorkomen. In het geval van steriele medicijnen of vloeistoffen is het juist belangrijk dat de cleanroom van overdruk is voorzien, omdat verspreiding van micro-organismen zo wordt uitgesloten.

Daarnaast is hygiëne in de farmaceutische industrie van groot belang. Met al deze factoren houden we rekening tijdens de productie van onze cleanroom systeemwanden. Zo zorgen we er bijvoorbeeld voor dat de wanden naadloos zijn, waardoor ongewenste deeltjes geen kans maken om te blijven zitten tijdens het schoonmaken.

Hightechsector (micro-elektronica)

Ook in de hightechsector dient gewerkt te worden in een beschermde omgeving waarin besmetting is uitgesloten. Vaak gaat het hier om bescherming van apparatuur en gefabriceerde producten, welke door operators, moleculen of deeltjes besmet kunnen worden.

Onze productspecialisten

Xander Bernaards

Sales Manager Nederland en Sales Project Manager Zuid-Holland

Leo van der Kooij

Sales Project Manager Noord-Brabant/Limburg/Zeeland

Marc Vreeker

Sales Project Manager Noord-Holland/Utrecht/Flevoland

Jurgen Reusken

Sales Project Manager Friesland/Groningen/ Drenthe/Overijsel/Gelderland

Geert Schelkens

General Manager BeLux

Dimitri De Nys

Account Manager BeLux

Isabelle Coen

Account Manager België

Onze verbouw & service specialisten

Theo Dörfel

Project Engineer Zuid-Holland en Zeeland

Henk Engelgeer

Project Engineer Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland

Geert Hillebrand

Project Engineer Noord-Holland

Mahinder Thakoersingh

Project Engineer Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg

Alles volgens de vereiste normen

Aan een cleanroom worden hoge eisten gesteld en daarom zijn er verschillende certificeringen om de eigenschappen van een cleanroom te meten, namelijk de ISO 14644-1 norm en de GMP eisen. Deze worden weer onderverdeeld in verschillende klassen. Afhankelijk van uw wensen zijn we in staat om diverse klassen binnen deze normeringen te bewerkstelligen. Tijdens een gesprek brengen we de eisen van de cleanroom in kaart, zodat we een maatwerk oplossing kunnen realiseren.

Uitsluitend maatwerk

Een cleanroom is nooit hetzelfde en daarom is maatwerk het belangrijkste aspect. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos: van een kleine ruimte waarin op microscopisch niveau gewerkt wordt aan elektronica tot aan grote cleanrooms met meerdere compartimenten en voldoende ruimte voor diverse machines.

Iedere cleanroom is uniek en vereist een specifieke aanpak. Daarom staan de specialisten van Maars klaar om met u om de tafel te gaan. Door in gesprek te gaan en de doeleinden van de cleanroom te achterhalen, ontdekken we wat de mogelijkheden zijn en wat hier allemaal bij komt kijken. Maars denkt graag mee en doet er alles aan om de wanden perfect op de cleanroom aan te laten sluiten.

Benieuwd naar onze cleanroom wanden?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project? Neem dan contact op met onze specialisten, zodat zij u verder kunnen helpen. We beantwoorden uw vragen en bespreken wat we met onze wanden voor uw cleanroom kunnen betekenen.

Neem contact op +31(0)341 465 211

Meld je aan voor de Maars Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrieven van Maars.