High end akoestische scheidingswanden

U wilt de akoestiek van uw huidige pand of van een nieuwbouwproject verbeteren? Misschien bent u nog aan het bekijken welke oplossingen er zijn en in hoeverre akoestische wanden de beste keuze zijn voor uw situatie. Laat ons u daarbij helpen. Al meer dan 75 jaar schakelen klanten ons in om high end akoestische wanden te ontwerpen, installeren, onderhouden en eventueel zelfs te hergebruiken. Dat laatste kan namelijk, omdat deze scheidingswanden met deur en geluidwerende glazen wanden 100% modulair zijn. Zo blijft uw ruimte altijd flexibel.

Mogen we voor u modulaire én herbruikbare akoestische scheidingswanden maken? Neem contact met ons op om direct met een van onze specialisten te schakelen.

Ik wil akoestische scheidingswanden +31(0)341 465 211

De echte Maars belofte

Of u nu op zoek bent naar akoestische wanden, (geluidwerende) glazen wandenbrandwerende wanden of multifunctionele wanden; Maars is uw totaalpartner die de wanden ontwerpt, ontwikkelt, installeert én onderhoudt. En wilt u na verloop van tijd de indeling veranderen, dan komen we bij u langs om de wanden te hergebruiken voor een compleet nieuwe lay-out. En dat maakt onze high end oplossingen zo bijzonder. Door ook de productie in eigen beheer te houden, kennen we de kwaliteit van onze akoestische wanden en weten we precies wat we voor u kunnen realiseren.

Wat is een akoestische wand?

Een akoestische wand is een wand die ervoor zorgt dat galm en gesprekken onderling minder overlast veroorzaken. Een akoestische wand kan een absorberende én isolerende functie hebben. Een andere benaming voor een akoestische scheidingswand is een geluiddempende of geluidsisolerende wand.

De high end akoestische oplossingen van Maars hebben bovendien een geluidsabsorberende en isolerende functie tot 60dB.

Voor welke ruimtes zijn akoestische wanden geschikt?

Al meer dan 75 jaar kiezen kantooreigenaren, gemeentes en bibliotheken voor onze geluiddempende wanden om onder andere de volgende ruimtes mee te voorzien:

 • Gescheiden werkplekken
 • Rustruimtes op publieke plekken
 • Kantoortuinen
 • De akoestiek van vergaderruimtes
 • Flexwerkplekken
 • Loungeruimtes

Waarom kiezen voor een akoestische wand van Maars?

Het allergrootste voordeel van een geluidwerende wand is een aangename geluidsbeleving. De wanden reduceren het geluid en verbeteren de akoestiek. Constant geluidsoverlast kan tot concentratieproblemen, vermoeidheid en stress leiden. Wordt dit geluidsprobleem verholpen, dan zult u zich beter kunnen ontspannen. Daarnaast heeft de akoestische wand een esthetische waarde die het interieur naar een hoger niveau tilt. Ook zijn onze scheidingswanden eenvoudig te installeren en herbruikbaar, waardoor herindelingen van ruimtes weinig moeite en tijd kost.

Profiteer van onze knowhow

In ons eigen testlaboratorium ontwikkelen we ultieme oplossingen met een geluidsisolatie tot 60 dB. De geluidswerende en akoestische systeemwanden en deurmodules worden zowel in ons eigen testlaboratorium getest als in erkende laboratoria conform ISO- en ASTM-normen. Zo weet u zeker dat u optimaal profiteert van onze kennis en ervaring.

Hierom u kiest voor Maars Living Walls

 • Bij Maars kunt u kiezen uit elf standaard systeemwanden. Al deze wanden presteren meer dan uitstekend op functionaliteiten als brandwerendheiden akoestiek.
 • Onze akoestische wanden worden ontwikkeld in ons eigen laboratorium.
 • Met ons aanbod en onze ervaring zijn we marktleider op het gebied van systeemwanden en deuren.
 • We hebben meer dan 75 jaar ervaring in het ontwikkelen en monteren van akoestische wanden in diverse branches.
 • Binnen ons bedrijf hebben we de continue focus op doorontwikkeling.

Waar moet u op letten bij het kopen van akoestische wanden?

Allereerst is het goed om na te gaan wat de functie van de akoestische wanden zal zijn. Wilt u een functionele wand die geluidsoverlast op kantoor vermindert? Of is een stijlvol interieur voor u belangrijker? Bij Maars staan zowel looks als functionaliteit hoog in het vaandel. Er is veel keuze als het gaat om het design, de kleuren en het materiaal van de systeemwand. U kunt onder meer kiezen voor een ontwerp dat aansluit op uw inrichting, maar er zijn ook tal van wanden die een mooi contrast vormen met het interieur.

Ook het bepalen van de positie van de scheidingswanden is van belang. Plaats de akoestische wanden bijvoorbeeld op strategische plekken met veel omgevingsgeluiden, zodat u de mogelijkheid heeft om storende geluiden buiten te sluiten.

Hoe werkt een akoestische wand?

Akoestische scheidingswanden zijn gemaakt van geluidsabsorberend materiaal. Bij Maars Living Walls bieden we akoestische wanden aan met een geluidsisolatie tot wel 60 dB.

Akoestische wanden op maat

Bij Maars Living Walls ontwikkelen we op maat gemaakte oplossingen. Of u nu gekozen heeft voor onze Halo, Double HorizonMetalinePanoramaString2 of lalinea systeemwand: al onze wanden kunnen we precies maken zodat ze perfect aansluiten op uw wensen en ideeën.

Toepassingen geluidsisolerende wanden

Maars Living Walls heeft ruime ervaring met het scheiden van verschillende ruimtes door gebruik te maken van akoestische systeemwanden in de meest uiteenlopende branches. We hebben met onze systeemwanden ruimtes gecreëerd op vliegvelden, in kantoren en we leveren aan opdrachtgevers in de hospitality, het onderwijs en de gezondheidszorg.

Gecertificeerde akoestische systeemwanden

Wanneer u kiest voor akoestische systeemwanden van Maars Living Walls, kiest u voor wanden die voldoen aan de ISO- en ASTM-normen.

Prijzen akoestische wanden

Op onze verschillende productpagina’s kunt u meer informatie vinden over de specificaties van de wanden. De prijs voor het laten plaatsen van akoestische wanden is afhankelijk van veel verschillende factoren. Zo hangt de prijs af van het type wand, of we maatwerk leveren of een standaard oplossing bieden en de eventuele aanvullende wensen en ideeën. Om deze redenen kunnen we geen kant-en-klaar kostenplaatje aan u tonen. Om meer inzicht te krijgen in de kosten waar u rekening mee dient te houden, adviseren we u om een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Akoestische systeemwanden van Maars

Bent u op zoek naar akoestische oplossingen voor uw pand en wilt u meer weten over hoe wij u kunnen helpen? Of wilt u onze wanden liever eerst in het echt bewonderen? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Ik heb interesse in akoestische wanden +31(0)341 465 211

Onze productspecialisten

Xander Bernaards

Sales Manager Nederland en Sales Project Manager Zuid-Holland

Marc Vreeker

Sales Project Manager Noord-Holland/Utrecht/Flevoland

Leo van der Kooij

Sales Project Manager Noord-Brabant/Limburg/Zeeland

Jurgen Reusken

Sales Project Manager Friesland/Groningen/ Drenthe/Overijsel/Gelderland

Dimitri De Nys

Account Manager BeLux

Geert Schelkens

General Manager BeLux

Isabelle Coen

Account Manager België

Klanten die u voor zijn gegaan

Meld je aan voor de Maars Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrieven van Maars.