Innovatief en toekomstbestendig Feringa gebouw op de Zernike Campus in Groningen

In het hart de Zernike Campus in Groningen staat het indrukwekkende Feringa-gebouw, vernoemd naar Nobelprijswinnaar Ben Feringa. Dit monumentale gebouw, met 64.000 m² aan vloeroppervlakte, gaat meer dan 2500 studenten en medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) huisvestigen. Het wordt een groene omgeving gevuld met geavanceerde laboratoria, kantoren, auditoria, en zelfstudieplekken.

Alle glazen wanden en deurelementen in dit project zijn gerealiseerd door Maars Living Walls. Tijdens het traject hebben wij de kans gekregen om een alternatief te realiseren voor de traditionele droge wanden. Onze focus op duurzaamheid sluit naadloos aan bij de complexe eisen van de RUG en hierdoor is er besloten om onze modulaire stalen wanden te gebruiken.

Diversiteit en op maat gemaakt

Het project omvat 8.700 m² aan enkele glaswanden, 575 enkele kaderdeuren, 261 dubbele kaderdeuren, 1830 m² dubbel glaswand, 69 dubbel beglaasde deuren, 4700 m² Metaline staal en 11 stalen Maars deuren. Deze diversiteit weerspiegelt de veelzijdigheid van Maars Living Walls en onze mogelijkheid om op maat gemaakte oplossingen te bieden, zoals privacy folie voor kantoren en speciale coatings om laserlichten te weerkaatsen in de laboratoria.

Maars stapte bij dit project in tijdens de aanbestedingsfase. De RUG heeft na een bezoek bij het project bij Paleis van Justitie zelf besloten om alle MS-wanden met gips in de kantoren te vervangen door onze Metaline 100 wanden.

De samenwerking met de RUG en Ballast Nedam verliep soepel. Er was wederzijds ruimte voor begrip en overleg en dat was een erg fijne basis om mee te werken.

Huiselijk, duurzaam en modulair

Met onze wandsystemen hebben we niet alleen de esthetiek van het Feringa-gebouw versterkt met een huiselijk gevoel, maar ook duurzaamheid en modulariteit toegevoegd. Onze “klaar voor de toekomst” oplossingen bieden de flexibiliteit die essentieel zijn voor toekomstige aanpassingen zonder verspilling.

Het Feringa-gebouw was een uitdagende reis waar Maars en Ballast Nedam gezamenlijk de grenzen hebben opgezocht. Nu bij de afronding kijken we met trots terug op het gerealiseerde resultaat en de manier waarop het geheel tot stand is gekomen.

Bekijk ook de video

Van dit mooie project hebben we ook een video referentie gemaakt:

 

Meld je aan voor de Maars Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrieven van Maars.