Ingrijpende renovatie van Paleis van Justitie in Den Bosch

Maars Living Walls heeft een sleutelrol gespeeld in de grootschalige renovatie van het Paleis van Justitie in Den Bosch, een project geleid door Dura Vermeer en Croon Wolter & Dros, naar een ontwerp van Fokkema & Partners.

Het doel was om de werkomgeving van de rechtbank, het gerechtshof en het openbaar ministerie te transformeren tot een duurzame ruimte die voldoet aan de eisen van de moderne tijd, met aandacht voor flexibiliteit, duurzaamheid en hergebruik van materialen.

Transparantie en Flexibiliteit

Het Paleis van Justitie onderging een ingrijpende verandering, waarbij donkere gangen en kleine kantoren plaatsmaakten voor open, transparante ruimtes. Maars systeemwanden werden geïnstalleerd om flexibiliteit te waarborgen, waardoor werkplekken eenvoudig kunnen worden aangepast aan veranderende behoeften.

Bij dit project was er een focus op duurzaamheid en hergebruik van oude materialen. Dit heeft Maars goed kunnen realiseren door onder andere de gipsplaten van de oude wanden her te gebruiken als backing bij de nieuwe staalpanelen.

Innovatieve Oplossingen

Bij dit renovatieproject zijn diverse wanden en deuren ingezet, waaronder Horizon enkel en dubbel, String2 met een geluidsisolatiewaarde van 50 dB, Metaline 100 staal met een waarde van 55 dB en Frames glas deuren, HPL deuren en Flush glas en staaldeuren met geluidsisolatiewaardes tot 44 dB.

De Maars wanden bieden flexibiliteit en dragen bij aan de duurzaamheid van het gebouw omdat deze wanden hergebruik kunnen worden. Een mooi aspect aan de nieuwe werkomgeving is, dat de werkplekken eenvoudig groter of kleiner te maken zijn met onze wanden.

Samenwerking en een geweldig resultaat

Maars werd al in oktober 2020 bij het project betrokken, gelijktijdig met de start van het offertetraject

Gedurende drie fasen, van april 2021 tot april 2023, werd het renovatieproject uitgevoerd terwijl het gebouw grotendeels in gebruik bleef. Voor dit renovatieproject hebben we samengewerkt met Croon Wolter & Dros en Dura Vermeer Bouw Heyma. Zij vormden de bouwcombinatie voor het Paleis van Justitie. Verder waren er samenwerkingen met architecten Fokkema & partners en Szymaski voor de montage.

Na enige uitdagingen in de opstartfase ging de samenwerking zeer positief en dit toont in het resultaat. Het gerenoveerde Paleis van Justitie voldoet volledig aan de eisen van de moderne tijd en bevat een hoog niveau van duurzaamheid. Wij zijn trots om deel te hebben genomen aan dit prachtige project.

 

Meld je aan voor de Maars Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrieven van Maars.