De afgelopen maanden is het gebouw naar een ontwerp van Fokkema & Partners door Dura Vermeer en Croonwolter&dros grondig aangepakt. De werkomgeving van de rechtbank, het gerechtshof en openbaar ministerie is een stuk duurzamer gemaakt en voldoet weer volledig aan de eisen van de huidige en toekomstige tijd.

Donkere, lange gangen en kleine kantoortjes in het Paleis van Justitie hebben plaats gemaakt voor open en transparante ruimtes.

  • Naast een transparantie was flexibiliteit in het design minstens zo belangrijk.

Zo zijn de werkplekken op een eenvoudige manier, groter of kleiner te maken. Om die flexibiliteit te garanderen zijn Maars systeemwanden geïnstalleerd. Wanden van Maars zijn makkelijk  te demonteren en zonder kwaliteitsverlies te hergebruiken. Daarmee dragen de wanden bij aan de duurzame omgeving waar in het gebouw naar gestreefd wordt.

Om de comfortabele en eigentijdse werkplekken vorm te geven zijn de stalen wanden Metaline geïnstalleerd in combinatie met String² in een hout finish. De transparante ruimtes zijn gecreëerd met enkel en dubbel glaswanden Horizon. Als deuren is er gekozen voor Glazen Kader Deuren en Flush Stalen Deuren die het ontwerp naadloos afmaken.