Visuele en akoestische privacy voor Techniek Nederland.

Tegenwoordig worden er steeds hogere eisen gesteld aan het ontwerp van een goede werkplek. Een werkplek draagt bij aan communicatie, innovatie, samenwerking en legt verbindingen. Tegelijkertijd hebben we behoefte aan visuele en akoestische privacy. Voor Techniek Nederland was het aan DZAP architecten de taak om voor een perfecte balans te zorgen.

De werkplekken zijn in een open ruimte richting het daglicht gesitueerd. De ruimtes om elkaar te ontmoeten bevinden zich in het midden van de ruimte. Ze staan centraal in het kantoor. Met de systeemwand Panorama zorgen we voor akoestische privacy. Als scheidingswanden is er gekozen voor de gesloten stalen wand Metaline. Op deze manier wordt er zowel akoestische- als visuele privacy gecreëerd.

Een uitdaging in het project was de toleranties in de vloer. Flexibiliteit zit in het DNA van de Maars Living Walls systeemwanden. Het opnemen van toleranties in het wandsysteem is dan ook geen probleem. Zo is er voor Panorama een verhoogde plint van 35mm toegepast om de toleranties in de wand op te nemen.

Systeemwanden