Nieuwe grenscontrolecabines voor Weense luchthaven

De grenscontrolecabines van de luchthaven van Wenen waren aan vervanging toe. De eindklant stelde concrete gebruikerseisen en vooral technische eisen waaraan de nieuwe oplossing moest voldoen. De uitdaging zat hem vooral in het snel opzetten van flexibel in te zetten systeemoplossingen in combinatie met veel glas met hoge kwaliteit. De grenscontrolecabines staan immers in de passagiersruimte, waardoor eisen als niet-reflecterend en kleurecht glas bij zowel donker als kunstlicht voor de eindklant belangrijk is.

Hoge eisen aan glas en cubes

Aan de hoge eisen qua glas konden we eenvoudig voldoen, door ontspiegeld gelaagd veiligheidsglas in te zetten. Daarnaast hebben we onze CORE-oplossing ingezet. Op die manier kunnen we én aan de hoge eisen voldoen, maar ook functioneel hoogwaardige werkplekken bieden. Flexibiliteit in de oplossing was niet de enige flexibiliteit die verlangd werd: ook de flexibiliteit qua implementatie werd flink op de proef gesteld, doordat de CORE’s in verschillende veiligheidszones zijn geplaatst.

In samenwerking met rhtb

Samen met rhtb projekt gmbh, één van onze Oostenrijkse partners die in dit project de hoofdaannemer was, hebben we grenscontrolecabines op deze Oostenrijkse luchthaven tot in het kleinste detail gepland en met succes geïmplementeerd. rhtb stond in direct contact met de eindklant, welke tijdens de montage herhaaldelijk inspecties uitvoerde. Op deze manier werd de kwaliteit gewaarborgd en konden eventuele problemen direct worden opgelost.

We zijn erg blij met de samenwerking met rhtb en het eindresultaat, dat binnen de afgesproken tijd en budget is opgeleverd.

Benieuwd naar het gehele verhaal? Deze is (in het Duits) te vinden op de website van rhtb.

Meld je aan voor de Maars Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrieven van Maars.