Maars-oplossingen in de Leonardo da Vinci Universiteit

Op maat gemaakte oplossingen voor een groep scholen

In een samenwerkingsverband met de dealer MVC Cloison was Maars Frankrijk betrokken vanaf de start van het project voor Léonard de Vinci University . De architect ZEBRandCO, wie eerder samenwerkte met Maars aan een ander schoolproject, heeft onze hoogwaardige oplossingen aanbevolen vanwege hun flexibiliteit en akoestische kwaliteiten. Het projectmanagement werd gedaan door Quadrilatère.

Scholengroep; Léonard de Vinci University

Deze universiteit is uniek omdat het een samenwerking is met drie soorten scholen. De scholen binnen de groep (EMLV, ESILV en IIM) bieden complementaire leerplannen aan die de vaardigheden van ingenieurs, managers en ontwerpers combineren. Ze zijn nauw met elkaar verbonden en bieden kleine klassen, vele internationale stages, en een dynamische leeromgeving.

De motto van deze universiteit is ”Ga Verder”, een herkenbaar iets voor Maars omdat wij bij elk project een stap verder gaan waar dat mogelijk is.

Ingezette Maars-systemen

String² stalen wanden, Panorama 47dB en XL Metalen deuren 41dB werden geselecteerd. De keuze van wanden en deuren werd beïnvloed door enkele eisen van de universiteit, met de nadruk op akoestiek om een efficiënte leeromgevingen te creëren.

Naadloze samenwerking en maatoplossingen

Gedurende de zomer verliep de samenwerking tussen Maars en MVC Cloison zeer soepel. Het backoffice van Maars bezocht persoonlijk de locatie, nam metingen en gebruikte hun ervaring om op maat gemaakte oplossingen voor te stellen. Deze aanpak maakte de aanpassing van wandsystemen aan de bestaande gevel mogelijk, waarbij Maars-oplossingen op een goede en naadloze manier werden geïntegreerd binnen de universiteit.

Voldoen aan geluidsisolatievereisten

De belangrijkste eis van Université Léonard de Vinci draaide om geluidsisolatie – een uitdaging die Maars graag aanging. Om aan deze eisen te voldoen, hebben we meerdere on-site tests uitgevoerd. De behaalde resultaten voldeden niet alleen aan de eisen van de universiteit, maar verbeterden ook de akoestische kwaliteit van de leeromgevingen.

Tijdige levering en toekomstgerichte modulariteit

Het project moest tegen medio november worden afgerond, een deadline die Maars succesvol heeft gehaald. Bovendien maken onze modulaire wanden het in de toekomst ongelooflijk eenvoudig om te demonteren en te monteren, wat het toevoegen van nieuwe wanden vergemakkelijkt en de duurzaamheid van het gebouw verbetert. We zijn opnieuw erg trots op de resultaten van dit project

 

 

Systeemwanden

Deuren

Meld je aan voor de Maars Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrieven van Maars.