Maars levert functionele en flexibele cleanroom aan Veco

Veco, marktleider in de productie van micro-precisieonderdelen, streefde naar het opzetten van een geavanceerde cleanroom voor hun lithoproductie. Het doel was om een omgeving te creëren die voldeed aan hoge normen van zuiverheid en precisie, ter ondersteuning van hun productieprocessen. Bovendien moest de cleanroom een aangename werkomgeving bieden voor de operators. Maars heeft in samenwerking met opdrachtgever Weiss Technik en met Veco zelf een flexibele ruimte gecreëerd die aangepast kan worden naar behoefte.

Uitdagingen

De belangrijkste uitdaging voor dit project was het behalen van ISO Klasse 5-specificaties. Het waarborgen van luchtdichtheid en het minimaliseren van deeltjesafgifte waren essentiële vereisten. Tot slot mocht er geen daglicht naar binnen komen.

Oplossingen

Om te voldoen aan de ISO Klasse 5-normen en de vraag naar flexibiliteit is er gekozen om onze String²-wanden te gebruiken, samen met flush beglazing en volle kern deuren. Onze stalen wanden werden geselecteerd vanwege het vermogen om geen deeltjes af te geven, terwijl ze tegelijkertijd flexibiliteit bieden voor toekomstige uitbreidingen en het plaatsen van extra apparatuur.

Deze combinatie zorgt voor optimale luchtdichtheid en minimaliseerde de verontreinigingen, terwijl de gewenste flexibiliteit wordt behouden.

Resultaten

Het project is succesvol afgerond, waarbij de cleanroom de gestelde specificaties behaald heeft. De samenwerking tussen Maars, Weiss Technik en Veco is zeer goed gegaan. Dit komt door een constructieve aanpak, praktijkgerichtheid en goede voorbereiding. De oplevering was snel en punctueel, wat resulteerde in een zeer tevreden klant.

Het eindresultaat is een functionele cleanroom die esthetisch aantrekkelijk is en tegelijkertijd flexibiliteit biedt.  Maars, Veco en Weiss Technik hebben al een langere onderlinge relatie. in het kantoorgedeelte van Veco waren bijvoorbeeld al Maars wanden te vinden. We kijken uit naar een cleane toekomstige samenwerking.

Systeemwanden

Deuren

Meld je aan voor de Maars Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrieven van Maars.