High School ‘Koning Willem 1’

Toekomstbestendige en modulaire oplossing voor Koning Willem 1 College

Moderne scholen als het Koning Willem 1 College in Den Bosch en omgeving zijn altijd in beweging. Bij deze scholen wordt regelmatig opnieuw gekeken naar de indeling van het pand. Waar in het verleden weinig materiaal werd hergebruikt, was het nu tijd voor een toekomstbestendige en modulaire oplossing. Daarom hebben we gekozen voor onze flexibele String² wanden: een echte hyper flexibele oplossing.

Het Koning Willem 1 college heeft vijftien ROC locaties in de regio’s ‘s-Hertogenbosch, Land van Cuijk, Meierijstad en Oss. Verdeeld over de acht MBO verschillende opleidingen studeren ruim 13.000 studenten en 2.000 medewerkers. Studenten van het Koning Willem 1 college leren dat er één mogelijke toekomst is: duurzaam. Deze boodschap moet het gebouw natuurlijk weerspiegelen.

Bij eerdere herindelingen werd weinig hergebruikt, wat erg zonde was en niet meer past binnen de duurzame instelling van de school. Daarom is in het nieuwe ontwerp veel aandacht besteedt aan hergebruik en waardebehoud. Ook het eenvoudig en snel demonteren en hermonteren van de wanden is erg belangrijk. Andere eisen hadden te maken met geluidsisolatie, brandwerendheid, veiligheid en duurzaamheid enorm van belang.

String²: Flexibel en eenvoudig (her)op te bouwen

Door onze String² wand in te zetten zijn we enorm flexibel en is het gebouw eenvoudig aanpasbaar. Door verschillend materiaalgebruik, maar met gebruik van gelijke afmetingen kan de String² wand op verschillende manier opgebouwd en heropgebouwd worden. Een soort plug-and-play oplossing. Elke Maars wand is makkelijk te demonteren en nog belangrijker natuurlijk te hermonteren. 

De hyper flexibiliteit zit hem vooral in de opbouw van de wand. Een String² wand kan worden opgebouwd in verschillende elementen. Hier hebben we elementen van glas en staal geplaatst. Met die elementen kun je de wand op verschillende manieren opbouwen. En omdat er door het hele pand gebruik is gemaakt van dezelfde afmetingen, zijn  de elementen zo op te pakken en op een andere plek terug te zetten.  Eventuele hoogteverschillen die ontstaan door bijvoorbeeld de werking van de houten constructie worden in het wandsysteem zelf opgevangen.  

Een school vraagt wel om een oplossing die tegen een stootje kan. Dat is geen probleem voor een Maars wand. In combinatie met de flexibiliteit van de wanden gaan ruimtes als deze met gemak 20 – 30 jaar mee.  

Bekijk de video voor meer details en het resultaat!

Systeemwanden

Deuren

Meld je aan voor de Maars Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrieven van Maars.