Innovatie in hoogte: Het succesvolle MOL Campus project in Boedapest

Voor het volledig nieuwe gebouwde hoofdkantoor van MOL Campus hebben wij onze systeemwanden mogen leveren. Dit prestigieuze project heeft niet alleen de skyline van de stad verfraaid, maar ook onze toewijding aan kwaliteit en innovatie benadrukt.

Het MOL-hoofdkantoor, ontworpen door Foster + Partners, is een echte herkenningspunt van Budapest geworden. Met een hoogte van 120 meter en 28 verdiepingen biedt het ruimte aan 2.500 werknemers en beslaat het een totale oppervlakte van ongeveer 86.000 vierkante meter.

Maars Living Walls is in 2018 betrokken bij het MOL Campus-project, na een voorschrijving  door de architecten van Foster + Partners. De eisen van deze architecten liepen uiteen van hoge geluidsisolatie tot maximale transparantie tot hoge stabiliteit voor de te plaatsen scheidingswanden. In nauwe samenwerking met LAMBDA, zijn onze innovatieve oplossingen naadloos geïntegreerd in het MOL Campus-project.

Voor de MOL Campus zijn diverse Maars-oplossingen geïmplementeerd, waaronder de String² Flush Glass, Panorama, Horizon en Flush Glazen Deuren met een db waarde van 39. Deze oplossingen bieden niet alleen maximale transparantie maar voldoen ook aan de eisen op het gebied van geluidsisolatie en stabiliteit, met scheidingswanden tot wel 4 meter hoog.

Het resultaat is een architectonisch meesterwerk dat de skyline van Boedapest verrijkt en een waar herkenningspunt van  is, mede dankzij het ontwerp van Foster + Partners. Het project is eerder dit jaar afgerond. Door fotograaf Hans Georg Esch zijn mooie foto’s gemaakt, die het resultaat prachtig tonen.

Sinds 2002 werkt ons bedrijf vaak samen met Lambda Systeme Kft. Lambda is onze exclusieve partner in Hongarije, een toonaangevende speler op de Hongaarse bouwmaterialenmarkt met een focus op hoogwaardige isolatiematerialen, gevelsystemen en droge constructies. Gebaseerd op de kwaliteit van dit project en andere projecten is het overduidelijk een sterke samenwerking.

 

Meld je aan voor de Maars Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrieven van Maars.