Gebogen transparantie: Maars Living Walls creërt kantoor Bejo

Bejo, een internationaal familiebedrijf gespecialiseerd in de veredeling, productie en verkoop van hoogwaardige groentezaden, heeft een innovatief project opgezet voor hun hoofdkantoor.

Wanden en Oplossingen

Voor dit project heeft Maars Living Walls ruim 1.400 m² aan wanden geïnstalleerd, waaronder:
– 90 Alu Kaderdeuren (234 m²) met sterke akoestische waardes.
– 3 m² Flush glasdeur voor een naadloze entree.
– 27 m² Panorama, wat flexibiliteit en transparantie biedt.
– 920 m² Horizon enkelglas en 218 m² gebogen Horizon om een modern gevoel creëren.

De betrokkenheid van Maars bij dit project begon in het voorjaar van 2021. Tijdens het project hebben we samengewerkt met Bejo, aannemer De Geus Bouw en ME-2 Architecten BNA.

Wensen en eisen

ME-2 Architecten stelde specifieke eisen aan het ontwerp. Alle wanden, ongeacht de complexiteit van de radius, moesten gebogen worden. Daarnaast was geluidsisolatie een cruciale factor. Om aan deze eisen te voldoen koos Maars voor Horizon met 16mm dik akoestisch gelaagd glas. De deuren zijn Rw 35dB alu-kader-glasdeuren.

Om de eindgebruiker een voorproefje te geven van wat hen te wachten stond, organiseerde Maars een projectbezoek. Hier kon het projectteam live de gebogen Horizon wanden ervaren en de geluidskwaliteit beoordelen in een gerealiseerd project. Daarnaast hebben Bejo, de architect en de aannemer een bezoek gebracht aan onze showroom in Harderwijk om de producten en oplossingen persoonlijk te zien.

Tevredenheid over het resultaat

De uitvoering van het project heeft voor een succesvol resultaat gezorgd, ondanks kleine uitdagingen onderweg. Na afronding zijn alle wanden 3D gescand om de exacte radius van de puien voor productie vast te stellen. De organische vormgeving van het pand ziet er prachtig uit en onze wanden dragen daar sterk aan bij. Zelfs de eigenaar van De Geus Bouw drukte zijn bewondering uit en gaf aan dat hij dit bij hun op kantoor zou willen hebben!

Wij zijn zeer tevreden met het resultaat en vonden het een genoegen om dit prachtige project uit te voeren voor een duurzaam en innovatief bedrijf als Bejo.

Meld je aan voor de Maars Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrieven van Maars.