Een volledig nieuw kantoor voor KORFF Dakwerken Volendam

Nadat enkele jaren geleden er een brand was die het bedrijfspand van KORFF Darkwerken verwoestte, ontstond dit project voor de realisatie van het nieuwe kantoorpand in Volendam. Maars Living Walls werd vanaf begin 2022 bij het project betrokken, nadat architect Jack Steur onze producten voorstelde vanwege eerdere succesvolle samenwerkingen. Dit bouwproject omvatte het ontwerp, uitwerking en realisatie van een kantoor, een bedrijfsruimte en het interieur. Er was vraag naar duurzame installatietechniek met innovatieve oplossingen en circulaire materialen.

Een Harmonie tussen Binnen en Buiten

Bij binnenkomst word je geleid langs een indrukwekkende entreehal en trappen. Hier werden de kenmerkende zwart zinken felsverbinding van de buitengevel naadloos geïntegreerd, waardoor een harmonieuze overgang tussen binnen en buiten ontstaat.

Het interieur ademt een warme maar zakelijke ambiance uit, waarbij bijzondere aandacht is besteed aan de selectie van binnenwanden, vloerafwerkingen, meubels en verlichting. Voor dit project is een zorgvuldige keuze gemaakt uit verschillende wandoplossingen. Zo zijn voor de stalen wanden de hoogwaardige producten String² en Metaline gebruikt, terwijl voor de transparante scheidingswanden de elegante opties Panorama en Horizon zijn geïnstalleerd.

Qua deurkeuze hadden strakke lijnen de boventoon. Zowel Flush-stalen deuren als glazen deuren zijn ingezet, evenals framed glazen deuren, om een naadloze integratie binnen het interieur te realiseren.

Innovatieve Aanpassingen: Maatwerk Wandoplossingen

Een opmerkelijk aspect van dit project is de aanpassing van stalen wandpanelen. In samenwerking met de interieurbouwer zijn deze panelen voorzien van een houtfineer. Dit betekent dat deze wanden de hoge akoestische waarden en andere voordelen van stalen wanden hebben, maar tegelijkertijd de warme looks van een houten fineerwand.

Soepel Proces en Effectieve Communicatie

Het proces en de samenwerking verliepen soepel dankzij de goede communicatie tussen alle betrokken partijen. Zowel met de architect als direct met de opdrachtgever hebben wij uitgebreide gesprekken gevoerd. Hierin hebben we vanuit een adviserende rol onze invloed op het project uitgeoefend, waarbij veel van onze adviezen zijn overgenomen en toegepast. Dit heeft bijgedragen aan een efficiënt proces en een eindresultaat dat volledig voldeed aan de wensen en eisen van de opdrachtgever.

Architect: STURIO & PARTNERS

Fotografie: Hans Morren

Meld je aan voor de Maars Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrieven van Maars.