De eerste Halo pods bij Alfa in Zwolle

Bij Alfa biedt Halo office pod rustige plek in open werkomgeving

Onlangs zijn bij Alfa Accountants en Adviseurs in Zwolle onze eerste Halo pods geplaatst. Met de plaatsing van de pods is het kantoor in Zwolle nu zo goed als af.  januari 2023 werd het nieuwe kantoor in gebruik genomen. Nu zijn dus ook de pods geplaatst. En daar zijn ze erg blij mee bij Alfa, want de pods worden gezien als een echte aanwinst binnen de flexibele werkomgeving:  “Wij zien de pod echt als de toekomst”, aldus Wilma Gomarus, directeur bij Alfa. “Dat hebben wij ook gemerkt omdat de pods later geplaatst zijn. Voor de plaatsing hebben we twee maanden zonder gewerkt en we hoorden gewoon dat het echt een gemis was dat je niet op een rustige plek kunt bellen.”

 

Perfect voor telefoongesprekken, geen last van omgevingsgeluid

De pods worden binnen Alfa voornamelijk gebruikt voor telefoongesprekken of korte overleggen met klanten. Wilma: “Bij ons is eigenlijk de regel: heb je een telefoongesprek van langer dan 5 minuten, loop dan van je werkplek weg. Je kunt dan in de pod in alle rust bellen en bent een ander niet tot last.” Maar dat is niet de enige reden bij het accountantskantoor, er wordt immers ook gewerkt met vertrouwelijke informatie. “Als je aan het bellen bent met een klant, dan wil je niet dat er op de achtergrond andere klantnamen voorbijkomen of andere informatie”, legt Wilma uit. “Bovendien, heb je in de pods ook geen last van omgevingsgeluid. Dat is fijn voor zowel de beller als de klant, want je kunt helemaal de focus hebben op het gesprek. We zijn echt helemaal blij met de akoestiek van de pod.”

 

Bewust gekozen voor Halo office pod

Bij Alfa hebben ze bewust gekozen voor de Halo office pods. Dit komt mede door de redelijk open afdeling die ze in het kantoor hebben gecreëerd. We willen de mogelijkheid hebben om rustig te kunnen bellen of deel te nemen aan een korte videomeeting”, aldus Wilma. Voor meetings met meerdere personen zijn bij Alfa 2 en 4 persoonskamers gecreëerd, in vaste wanden Daarnaast zijn in het pand ook de Cores te vinden: ingerichte werkplekken om langer van gebruik te maken, maar wel met rust en privacy.

 

Duidelijke communicatie en korte lijntjes

Omdat Alfa het eerste bedrijf was waar de pods geïnstalleerd werden, hadden we nog wel wat te testen, bijvoorbeeld de installatiehandleiding. Vanuit Maars vinden we het belangrijk dat we de klant zo min mogelijk tot last zijn en dat alles duidelijk is. “Vanuit Maars is er steeds duidelijk gecommuniceerd en wisten we op elk moment waar we aan toe waren. Goede bereikbaarheid en korte lijntjes, daar houden wij van. We wisten dat we de eerste pods kregen, maar als er wat was werd dat direct à la minute opgelost. En met het resultaat zijn we super blij: de pods zijn geweldig!”

 

Over Alfa Accountants en Adviseurs

Alfa Accountants en Adviseurs Zwolle is onderdeel van het landelijke Alfa Accountants en Adviseurs  Ze zijn sterk betrokken bij het lokale midden- en kleinbedrijf en bieden lokaal brede financiële kennis aan, dankzij het kantoor om de hoek principe: overal dichtbij.

Meld je aan voor de Maars Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrieven van Maars.