Overname Maars Living Walls geleid door Nimbus

Op 30 oktober 2023 is de overname van Maars Living Walls afgerond door Private Investor Nimbus samen met het Maars Management en Maars dealer Innovate. Het bedrijf was voorheen in handen van het wereldwijde meubelbedrijf MillerKnoll, een selecte groep MillerKnoll-dealers en Management. De succesvolle samenwerking met bestaande en actieve MillerKnoll-dealerpartners wordt voortgezet.

Maars, met hoofdkantoor in Harderwijk, Nederland, werd opgericht in 1946 en het werkveld is in 75 jaar tijd uitgebreid naar meer dan 55 landen. Maars is de wereldleider op het gebied van duurzame en innovatieve modulaire wanden met een uniek design, best-in-class en op maat gemaakte oplossingen. Het uitgebreide assortiment, hoogwaardige akoestische en brandwerende producten wordt vervaardigd in een moderne fabriek en levert aan klanten over de hele wereld. Productontwerp en levering worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met vele bekende architectenbureaus, aannemers en projectmanagementbedrijven.

“In voortdurende inspanningen om onze internationale strategie op het gebied van groei, nieuwe productontwikkelingen, klantenondersteuning en activiteiten uit te breiden en te verbeteren, is Maars een nieuw partnerschap aangegaan”, aldus Menno de Vries, CEO van Maars. Hij gelooft dat de ervaren Nederlandse investeringsmaatschappij de internationale strategie van Maars gaat ondersteunen en uitbouwen. Nimbus heeft een succesvol trackrecord van ruim 25 jaar in het versterken en verbeteren van internationale productiebedrijven, onder meer bij een fabrikant van modulaire wanden. Bovendien gelooft Menno dat het bedrijf zijn unieke service aan alle klanten voortzet, ook door het aanbieden van gebruikte en gerecyclede modulaire wanden.

“We zijn blij dat we de kans krijgen om te investeren in Maars Living Walls”, zegt Alexander de Haas, partner bij Nimbus. “Door voortdurende focus op marktontwikkelingen, (nieuwe) productintroducties, nieuwe investeringen en operationele verbeteringen blijft Maars Living Walls een solide partner voor haar klanten, leveranciers en medewerkers. De markt voor modulaire wanden hebben veel potentieel, dit kan worden gerealiseerd door extra investeringen en mondiale groei. Wij gaan het bedrijf de komende jaren op alle mogelijke manieren ondersteunen.”

Contactgegevens

Alexander de Haas   Nimbus         +31 (0)6 1227 7509

Menno de Vries        Maars           +31 (0)6 1089 6932

Over Nimbus

Nimbus is een particuliere investeringsmaatschappij die al 25 jaar actief is, met kantoren in Nederland (Zeist), Duitsland (München) en het Verenigd Koninkrijk (Leeds). Nimbus investeert in bedrijven die op een kruispunt in hun ontwikkeling staan en klaar zijn voor hun volgende groeifase. Het Nimbus-team beschikt over relevante operationele en strategische vaardigheden die sinds de oprichting de basis hebben gevormd voor sterke partnerschappen met managementteams in meer dan 100 investeringen. Nimbus heeft ook aanzienlijke ervaring in de productie-industrie en het afsplitsen van niet-kernactiviteiten van grotere bedrijven. Meer informatie over Nimbus is te vinden op www.nimbus.com.

Over Maars Living Walls

Maars is van de meest toonaangevende leveranciers van hoogwaardige modulaire wand- en pod-oplossingen voor kantoren om het welzijn en de productiviteit van mensen te verbeteren. Maars is een Nederlandse fabrikant met 75 jaar ervaring in het leveren van maatwerk oplossingen van wereldklasse en staat voor uitstekende service met diverse en geïntegreerde maatwerkprojecten. Het brede assortiment producten heeft een verfijnd design, is van hoge kwaliteit en getuigt van wereldwijd leiderschap op het gebied van brand- en geluidscertificaten en duurzaamheid. Meer dan 80% van de projecten worden buiten Nederland uitgevoerd en worden ondersteund door professionele teams van Maars en haar dealers. De internationale organisatie heeft hooggekwalificeerde teams en afdelingen zoals research en development, productie, consultancy, engineering, projectmanagement, service , installatie en verkoop. Meer informatie over Maars Living Walls is te vinden op www.maarslivingwalls.com, @maarslivingwalls op Instagram en op Linkedin: https://nl.linkedin.com/company/maars-partitioning-systems.

 

Meld je aan voor de Maars Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrieven van Maars.