Voor de nieuwste en tevens grootste rechtbank van Nederland heeft Maars wanden geïnstalleerd. Een gebouw van tien etages hoor, een oppervlakte van 60.002m2. De rechtbank telt vijftig zittingszalen en heeft ruimte voor 1.000 rechtbank medewerkers. De nieuwe rechtbank is een voorbeeld van publiek-private samenwerking. Het Rijksvastgoedbedrijf stelde samen met de rechtbank de eisen voor dit nieuwe gebouw op, consortium NACH (New Amsterdam Court House), een samenwerking tussen Macquarie Capital, ABT, DVP, KAAN Architecten, Heijmans en Facilicom, realiseerde vervolgens het gebouw.

Het ontwerp van de rechtbank straalt gezag uit tegelijkertijd blijft het gebouw toegankelijk voor al haar bezoekers. Toegankelijkheid is terug te zien in het transparante en open design. Maars wanden Horizon en String² staan hier perfect op hun plaats.

Flexibele en Duurzame oplossingen

De rechtbank is ontworpen met flexibele en duurzame oplossingen zodat de indeling van de ruimtes makkelijk aan te passen zijn aan de toekomstige ontwikkelingen. Maars wanden zijn volledig de- én remountabel en bewegen mee met de behoeftes en eisen die ontwikkelingen met zich mee brengen. Op deze manier dragen onze systeemwanden bij aan de duurzaamheid van de rechtbank. De wanden die geïnstalleerd zijn voor de rechtbank zijn Cradle to Cradle Silver gecertificeerd.