Waarom kiezen voor modulariteit?

Modulair bouwen is in de bouwwereld al jarenlang een bekend fenomeen, maar ook in de wereld van systeemwanden begint modulariteit aan populariteit te winnen. Maar wat is het precies, waarom wordt het gedaan en wat zijn de voordelen? Maars geeft uitleg in deze blog.

Wat is modulariteit?

In de wereld van interieurontwerp en bouw zijn er talloze mogelijkheden om kantoorruimtes op te delen en in te richten. Een van de meest innovatieve en flexibele oplossingen zijn modulaire systeemwanden, iets wat bij Maars hoog in het vaandel staat.

Modulariteit, in dit geval ook wel product modulariteit genoemd, verwijst naar het concept van het bouwen met behulp van modules of gestandaardiseerde componenten die samen kunnen worden geassembleerd om verschillende indelingen te creëren. In het geval van modulaire systeemwanden betekent dit dat de wanden bestaan uit wanddelen, zoals panelen, ramen of deuren die eenvoudig samengevoegd worden om verschillende indelingen en ruimtes te creëren.

De voordelen van modulair bouwen met systeemwanden

De modulaire bouw van uw kantoor met systeemwanden biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele bouwmethodes. We behandelen ze allemaal met u:

Flexibiliteit

Een van de belangrijkste voordelen van modulaire systeemwanden is de flexibiliteit die ze bieden. Met modulaire wandoplossingen kunt u uw ruimte eenvoudig aanpassen aan veranderende behoeften. Of het nu gaat om een herindeling van uw huidige kantoor of een verhuizing naar een nieuw gebouw, modulaire systeemwanden kunnen gemakkelijk worden gedemonteerd, aangepast en opnieuw geïnstalleerd om te voldoen aan uw nieuwe indelingseisen.

oorbeeld van de modulaire M923.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk aspect geworden in moderne bouwprojecten. Modulaire systeemwanden dragen hier aan bij op verschillende manieren.

Ten eerste zijn modulaire systeemwanden 100% herbruikbaar, wat betekent dat ze kunnen worden gedemonteerd en opnieuw geïnstalleerd in nieuwe indelingen zonder verlies van kwaliteit. Dit vermindert afval, bevordert een langere levensduur van het product en kostenbesparing op de lange termijn.

Daarnaast worden de wanden van Maars Living Walls vervaardigd met duurzame en gerecyclede materialen. Dit helpt bij het verminderen van de ecologische voetafdruk en draagt bij aan circulariteit.

Voorbeeld van een modulaire Metaline wand

Gemakkelijke herindeling en verhuizing

Een ander voordeel van modulaire systeemwanden is het gemak waarmee ze kunnen worden gedemonteerd en opnieuw geïnstalleerd. Dit is vooral handig als u verwacht dat uw ruimte in de toekomst moet worden heringericht of als u naar een nieuw gebouw verhuist. In plaats van nieuwe wanden te moeten bouwen, neemt u eenvoudig uw bestaande modulaire wandoplossingen mee en past ze aan naar de gewenste indeling.

De montage van een modulaire wand door 2 Maars monteurs

Snellere doorlooptijd

Met modulaire systeemwanden kan uw project sneller worden voltooid dan bij het gebruik van vaste wanden, zoals gipswanden. Omdat de wanden al in modules zijn geproduceerd, is het slechts een kwestie van monteren op de juiste plek. Dit verkort de doorlooptijd aanzienlijk, waardoor u uw ruimtes sneller kunt benutten.

Modulaire systeemwanden die klaarstaan voor installatie

Omarm modulariteit met Halo

Onze Halo pod staat symbool voor modulariteit. Dankzij de modulaire cassettes die geheel uitwisselbaar zijn met andere modellen en configuraties, zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo biedt deze veelzijdige room-in-room voor iedere veranderende indeling de ideale oplossing.

2 modulaire Halo kantoorpods naast elkaar geplaatst

Klaar voor de modulaire wereld van Maars Living Walls?

Modulariteit biedt talloze voordelen ten opzichte van traditionele bouwmethodes. Met modulaire systeemwanden gaat er gegarandeerd een wereld aan mogelijkheden voor u open. Bent u er klaar voor? Betreed dan onze modulaire wereld en ontdek de mogelijkheden. Dankzij onze ervaring met modulaire bouw sinds 1946 blijven we constant innoveren en maken we de transitie naar ‘carbon net zero’. Interesse? Neem contact op voor de eerste stap richting duurzamere en efficiëntere interieuroplossingen.

Neem contact op +31(0)341 465 211

Klanten die u voor zijn gegaan

Meld je aan voor de Maars Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrieven van Maars.