Optimaliseer productiviteit met office pods

In de hedendaagse werkomgeving is productiviteit een belangrijke pijler. Elke organisatie streeft ernaar de output van zijn werknemers te maximaliseren, terwijl het welzijn van de werknemers hoog in het vaandel blijft staan. Maar hoe bereikt u een balans tussen productief werken en een gezonde, stimulerende kantooromgeving?

Productiviteit op kantoor

Productiviteit op kantoor omvat de effectiviteit en efficiëntie van iedere werknemer. Hoe hoger de productiviteit, hoe meer kwalitatief werk er wordt uitgevoerd in een bepaalde tijd. De productiviteit is echter wel afhankelijk van verschillende factoren. Daarom is het zaak om goed in te spelen op deze factoren.

Het gaat om het creëren van een omgeving waarin medewerkers zich kunnen concentreren, creatief kunnen zijn en efficiënt kunnen samenwerken. Een goede inrichting van de kantoorruimte is hierbij essentieel. We leggen graag uit welke factoren de productiviteit optimaliseren en hoe office pods hier aan bijdragen.

Geluidsisolatie

Geluidsoverlast in open kantoorruimtes kan een grote stoorzender zijn voor de concentratie. Denk bijvoorbeeld aan luide telefoongesprekken, overleg tussen collega’s en muziek. Dit kan zorgen voor afleiding en een verminderde concentratie, wat leidt tot een lagere productiviteit. Een office pod, zoals de Halo, biedt hierbij uitkomst. Met zijn superieure geluidsisolatie wordt ruis van buitenaf effectief gedempt, waardoor een rustige werkplek ontstaat waarin men ongestoord en geconcentreerd kan werken. Daarnaast biedt de pod een praktische uitgangsweg voor vaak telefonerende medewerkers, waardoor een office pod bij luide telefoongesprekken ook rust voor de rest kan bieden.

Privacy

Privacy is essentieel voor het voeren van vertrouwelijke (telefoon)gesprekken of het werken aan projecten waarbij geheimhouding belangrijk is. Afzondering van de open kantoorruimte is essentieel om deze gewenste privacy te waarborgen. Met de optimale geluidsisolatie van de office pod blijft het geluid waar het moet blijven: in de Halo. Daarnaast kunt u voor extra privacy gaan door een pod met meerdere gesloten wanden te kiezen. Dit is allemaal mogelijk dankzij de eindeloze configuratiemogelijkheden.

Witte Halo 2 office pod in een werkomgeving met 2 personen in de Halo en 2 personen buiten de Halo.

Gezond binnenklimaat

Ook goede ventilatie is een belangrijke factor op de werkvloer. Een gezond binnenklimaat houdt de medewerkers gezond en voorkomt de mogelijke nare gevolgen van een slechte ventilatie. Denk bijvoorbeeld aan concentratieproblemen of zelfs gezondheidsklachten. De office pods beschikken over uitstekende ventilatie, waardoor de luchtkwaliteit zelfs in deze kleine ruimtes constant optimaal blijft.

Voldoende vergaderplekken

In drukke kantooromgevingen is het vaak een uitdaging om een rustige plek te vinden voor vergaderingen. Het zoeken van een geschikte plek neemt dan onnodig veel tijd in beslag. Een office pod van groter formaat zorgt ervoor dat er altijd een passende vergaderplek is. De Halo office pod is uit te breiden naar een 2- of 4-persoonsversie. Dit dankzij een van zijn belangrijkste eigenschappen: modulariteit. Op zoek naar grotere vergaderruimtes? Hier biedt de Core of de lineaCube uitkomst.

Een gele Halo 2 office pod met rood interieur in een kantooromgeving die bezet is door 1 persoon. Een ander persoon loopt langs de Halo 2 office pod.

Meer weten over productiviteit optimaliseren op de werkvloer?

Heeft u hulp nodig bij het optimaliseren van productiviteit op de werkvloer? Neem dan contact op met onze specialisten. We beantwoorden al uw vragen en denken mee over een geschikte oplossing.

Neem contact op +31(0)341 465 211

Klanten die u voor zijn gegaan

Meld je aan voor de Maars Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrieven van Maars.