Binnen de kantoorinrichtingen is de laatste jaren een duidelijke verschuiving waarneembaar. Waar vroeger de nadruk lag op statische, permanente structuren, zien we nu een groeiende interesse in flexibele, duurzame oplossingen. Bij Maars hebben we deze transformatie niet alleen gezien, maar ook mede vormgegeven door de principes van circulariteit op onze systeemwanden. Maar hoe gaan deze concepten precies de toekomst van werkplekken beïnvloeden? En wat heeft modulariteit hiermee te maken? Maars legt het u graag uit.
Wat houdt circulariteit in?
Om te beginnen behandelen we circulariteit in het kort binnen de context van werkplekinrichting. Circulariteit betekent het creëren van systemen waarin producten en materialen hun waarde behouden, hergebruikt en aangepast kunnen worden. Dit leidt tot een vermindering van afval, bevordert de levensduur van producten en draagt bij aan een duurzamere wereld.
Modulariteit, zoals toegepast in onze systeemwanden, is een belangrijk onderdeel van circulariteit en verwijst naar het gebruik van gestandaardiseerde eenheden of secties die op verschillende manieren kunnen worden gecombineerd of geassembleerd.
De modulaire aard van onze producten stelt bedrijven in staat om hun werkplekken snel en efficiënt aan te passen aan veranderende behoeften en groeiplannen, zonder in te leveren op stijl of duurzaamheid.
Wat verandert er aan de werkplekken?
In de circulaire wereld van werkplekken is hergebruik een sleutelwoord. Zo kan een werkplek, zoals een kantoorsysteem, volledig hergebruikt worden. Denk hierbij aan het verplaatsen van de systeemwanden om een nieuwe indeling te realiseren of het uitbreiden van office pods van een 1-persoons pod naar een 2-persoons variant. Dit houdt in dat een werkplek constant verandert aan de hand van de veranderende behoeften binnen de organisatie.
De voordelen van circulaire werkplekken
Kostenbesparing
Het gebruik van een circulaire werkplek kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. De mogelijkheid om componenten te hergebruiken en aan te passen, vermindert de noodzaak voor nieuwe materialen en verlaagt de totale eigendomskosten.
Duurzamer
Door de nadruk te leggen op hergebruik, reparatie en recycling, helpt een circulaire werkplek om de afvalproductie te verminderen en de ecologische voetafdruk te verkleinen.
Praktischer én productiever
Circulaire en modulaire ontwerpen verbeteren niet alleen de fysieke werkplek, maar dragen ook bij aan het welzijn en dus de productiviteit van werknemers door een gezondere, meer aanpasbare en toekomstbestendige werkomgeving te creëren. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld optimale privacy te realiseren of het aantal vergaderruimtes uit te breiden.
Wat heeft de toekomst voor ons in petto?
De toekomst van werkplekken ziet er helder uit met een focus op circulariteit. Innovaties op het gebied van duurzame materialen en flexibele ontwerpen zullen de standaard worden, waardoor organisaties in staat zijn om snel te reageren op veranderende omstandigheden en behoeften.
Bent u klaar voor werkplekken van de toekomst?
Bij Maars Living Walls geloven we dat de toekomst van werkplekinrichting ligt in het omarmen van circulariteit. Bent u klaar voor de omschakeling naar flexibele en duurzamere werkplekken die voorbereid zijn op de uitdagingen van morgen?
Maars is u graag tot dienst en ondersteunt u bij het realiseren van uw wensen. Neem contact met ons op, zodat onze specialisten de mogelijkheden met u kunnen bespreken.
Neem contact op +31(0)341 465 211