De 5 voordelen van systeemwanden duurzaam inzetten

Het is geen geheim meer dat de systeemwanden van Maars een duurzaam karakter hebben en dat we er alles aan doen om dit verder te optimaliseren. Wel is het soms nog onduidelijk wat de beste manier is om ze duurzaam in te zetten en welke voordelen dit heeft. Organisaties streven namelijk niet alleen naar het maximaliseren van efficiëntie, maar ook naar het minimaliseren van hun ecologische voetafdruk. We bespreken graag de voordelen van systeemwanden duurzaam inzetten met u.

 

1. Flexibiliteit en aanpasbaarheid

De systeemwanden van Maars beschikken over een hoge mate van aanpasbaarheid. Ze zijn eenvoudig te demonteren, aan te passen en opnieuw te installeren met de bestaande onderdelen, waardoor ze in veranderende behoeften voorzien zonder nieuwe materialen te vereisen. Denk bijvoorbeeld aan een herindeling van kantoortuinen, flexwerkplekken en vergaderruimtes. Zijn er wel nieuwe componenten nodig voor een herindeling? Ook dat is mogelijk. Deze modulariteit vermindert afval, zorgt voor kostenbesparing en bevordert een duurzame inrichting.

 

2. Energie-efficiëntie en isolatie

Het duurzaam inzetten van systeemwanden zorgt ook voor energie-efficiënte ruimtes met optimale isolatie. Niet alleen realiseren de wanden een uitzonderlijke akoestiek door de geluidsisolatie, ze voorzien ook uitstekend in thermische isolatie. Zo blijft de temperatuur aangenaam en hoeven verwarming- en airconditioningssystemen minder hard te werken, waardoor u energie en kosten bespaart.

3. Een gezond binnenklimaat

Dankzij de mogelijkheid om hoogwaardige ventilatiesystemen te integreren in de systeemwanden ligt een gezond binnenklimaat voorhanden. De ventilatie en luchtstromen worden geoptimaliseerd, waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Dit resulteert in een aangename werkomgeving die de gezondheid van werknemers bevordert en de productiviteit stimuleert.

 

4. Lange levensduur

Onze systeemwanden zijn ontworpen om lang mee te gaan. Kwaliteit is dan ook een van de belangrijkste pijlers, waardoor de levensduur praktisch oneindig is. Van onderdelen of hele wanden vervangen is dus pas sprake in het geval van behoefte aan verandering, bijvoorbeeld door een verbouwing of verhuizing. Dit leidt tot een nog hogere duurzaamheid. Bovendien is het onderhoud eenvoudig en laagdrempelig, wat ook weer ten goede komt aan de levensduur.

5. Recyclebaar

Veel materialen die we gebruiken bij de ontwikkeling van systeemwanden zijn volledig recyclebaar. Hierdoor zijn er, net als dankzij de flexibiliteit van de wanden, minder nieuwe grondstoffen benodigd bij de productie van nieuwe systeemwanden. Deze eigenschap minimaliseert de ecologische impact verder en draagt bij aan een circulaire economie.

 

Klaar voor een duurzamer interieur?

Wilt u de voordelen van een milieuvriendelijker interieur met systeemwanden zelf ervaren? Of bent u benieuwd naar alle toekomstbestendige mogelijkheden? Dan staat Maars Living Walls voor u klaar. Neem contact met ons op, zodat onze specialisten uw vragen kunnen beantwoorden.

Neem contact op +31(0)341 465 211

Klanten die u voor zijn gegaan

Meld je aan voor de Maars Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrieven van Maars.