Circulair bouwen is niet langer een wens, maar een verplichting

Tegenwoordig speelt duurzaamheid regelmatig de hoofdrol en is vaak een belangrijk agendapunt voor velen. Ook in de (interieurbouw) is dit het geval, waar circulair bouwen dan ook is uitgegroeid van een ambitie naar een absolute noodzaak. Dit geldt niet alleen voor nieuwe constructies, maar ook voor herinrichting en renovaties.

Het Nederlandse doel om tegen 2050 volledig circulair te zijn, met een tussentijdse mijlpaal van 50% in 2030, benadrukt de urgentie en het belang van deze transitie. Maars Living Walls speelt een cruciale rol in dit proces door innovatieve en modulaire oplossingen aan te bieden die perfect aansluiten bij de principes van circulariteit.

Van een lineaire naar circulaire economie

Om onze ecologische voetafdruk wereldwijd te verminderen wordt er gewerkt aan de overgang van een lineaire economie naar een circulaire economie. Dit houdt in dat bestaande producten zo lang mogelijk gebruik én hergebruikt worden om de levenscyclus uit te breiden.

Niet alleen verminderen we zo onze ecologische voetafdruk, we worden we zo ook minder afhankelijk van grondstoffen. Daarnaast bespaart dit een hoop kosten en worden zo levertijden teruggedrongen tot een minimum.

Wat is circulair bouwen?

Circulair bouwen draait om het sluiten van materiaalkringlopen, vergelijkbaar met een natuurlijk ecosysteem waarin geen afval bestaat. Dit betekent dat alle reststromen opnieuw worden gebruikt voor nieuwe producten. Het doel is om de levenscyclus van materialen te verlengen, afval te minimaliseren en hergebruik en recycling te bevorderen. Hierbij ligt de focus op duurzame en milieuvriendelijke materialen, maar ook op ontwerpen die demontage en hergebruik zonder waardeverlies mogelijk maken.

Modulariteit als kernprincipe bij Maars Living Walls

Bij Maars staat modulariteit centraal. Onze systeemwanden zijn ontworpen om volledig herbruikbaar te zijn en produceren zo min mogelijk afval. Dit biedt optimale flexibiliteit, omdat onze wanden eenvoudig aangepast of verplaatst kunnen worden zonder materiaalverlies. Onze modulaire oplossingen zijn niet alleen duurzaam, maar ook kostenefficiënt en snel te implementeren, wat bijdraagt aan een toekomstbestendig interieur.

Feiten modulaire systeemwanden van Maars Living Walls

Duurzaam ontwerp en lange levensduur

Onze systeemwanden worden bewerkstelligd met het oog op hergebruik en duurzaamheid. Dit betekent dat ze eenvoudig te demonteren en opnieuw te gebruiken zijn zonder kwaliteitsverlies. Dit sluit aan bij de principes van circulair bouwen en ondersteunt de doelstellingen van Nederland om tegen 2050 volledig circulair te zijn. Daarnaast zijn onze veel van onze wanden voorzien van Cradle to Cradle-certificering, wat hun milieuvriendelijkheid en duurzaamheid onderstreept.

Praktische toepassingen en voordelen

De flexibiliteit van modulaire wanden maakt het mogelijk om ruimtes snel en efficiënt aan te passen aan veranderende behoeften. Dit is ideaal voor bedrijven die willen inspelen op de toename van hybride werk en andere dynamische werkomgevingen. De systeemwanden kunnen eenvoudig hergebruikt worden na herindeling of verhuizing, waardoor ze niet alleen duurzaam zijn, maar ook economische voordelen bieden door kostenbesparing op lange termijn.

De toekomst van circulair bouwen

Circulair bouwen is geen trend, maar een noodzakelijke stap richting een duurzamere toekomst. Maars Living Walls is toegewijd aan het ondersteunen van deze transitie door het aanbieden van innovatieve, modulaire oplossingen die bijdragen aan het sluiten van kringlopen en het minimaliseren van afval. Samen kunnen we bouwen aan een toekomst waarin duurzaamheid en circulariteit de norm zijn, niet de uitzondering.

 

Hulp nodig bij circulair bouwen?

Bent u benieuwd hoe u de principes van circulair bouwen kunt integreren in uw project? Onze experts staan klaar om u te helpen met advies op maat en oplossingen die perfect aansluiten bij uw behoeften. Neem contact met ons op en ontdek hoe we u kunnen ondersteunen in uw streven naar een circulaire en duurzame toekomst.

Neem contact op +31(0)341 465 211

Klanten die u voor zijn gegaan

Meld je aan voor de Maars Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je in voor de e-mailnieuwsbrieven van Maars.