Maars, de NeoCon prijswinnende ontwerper en fabrikant van systeemwanden, kondigt een voorgenomen overname aan door een groep investeerders onder leiding van beursgenoteerde onderneming Herman Miller, Inc. (NASDAQ: MLHR).

Herman Miller verwerft 48 procent van het aandelenkapitaal van Maars Holding BV met een optie om na verloop van tijd een meerderheidsbelang te verkrijgen. Herman Miller is een wereldwijde ontwerper en fabrikant van meubelen.


Verder bestaat de groep investeerders uit een aantal gecertificeerde Noord Amerikaanse Herman Miller dealers, een Europese Maars dealer en leden van het managementteam van Maars onder leiding van de zittende CEO Menno de Vries.

"Deze acquisitie versterkt onze missie om het welzijn en de productiviteit van mensen te verbeteren door Maars Living Walls te combineren met de Living Office-strategie van Herman Miller. Maars krijgt toegang tot het uitgebreide en sterke dealernetwerk van Herman Miller in Noord-Amerika en tot het wereldwijde klantenbestand van het bedrijf” zei Maars CEO Menno de Vries. "Deze combinatie breidt ons wereldwijde bereik aanzienlijk uit en biedt veel nieuwe kansen voor het Maars-merk, onze mensen en ons groeiende netwerk."


Maars Living Walls, met hoofdkantoor in Harderwijk, is als fabrikant en wereld marktleider actief op het gebied van toonaangevende standaard- en maatwerk systeemwandoplossingen die zijn gericht op hoogwaardig ontwerp, geluidsisolatie en brandwerendheid. Sinds de oprichting in 1946 is het internationale bereik van Maars vergroot en worden klanten in meer dan 45 landen bediend. De innovatieve oplossingen van het bedrijf worden gebruikt in een breed scala aan segmenten, waaronder kantoorruimtes, ziekenhuizen, luchthavens, hotels en universiteiten. Klanten zijn onder meer Dow Jones, General Electric, Google, IBM en Microsoft.

"Maars producten zullen een belangrijk onderdeel van ons aanbod zijn, dat klanten de allerbeste oplossingen biedt om verschillende flexibele indelingen te creëren," aldus Brian Walker, president en CEO van Herman Miller. "Nu zoeken klanten meer dan ooit naar flexibele, modulaire ruimtes en Maars voldoet aan die vraag met innovatie en design centraal gesteld. Gecombineerd met andere oplossingen die we hebben of in de nabije toekomst zullen introduceren, hebben we een breed en toonaangevend portfolio in dit belangrijke en groeiende oplossingssegment. Dit is een andere belangrijke stap in onze inspanningen om onze aandeelportefeuille te vergroten, terwijl we een sterker dealerecosysteem bouwen."
De systeemwandenmarkt is al goed ingeburgerd in Europa, het Midden-Oosten en Afrika en groeit snel in Noord-Amerika.


"Noord-Amerika is een enorme markt en een kans voor Maars. Door onze samenwerking met Herman Miller zijn we nog beter in staat om deze mogelijkheden te benutten en wereldwijd leiderschap op te bouwen in de categorie verplaatsbare wanden", zegt Robert Craven, managing director van Maars Living Walls USA.

Maars Living Walls staat bekend om zeer innovatieve en gepatenteerde oplossingen; het bedrijf heeft meer dan 100 certificaten van derden en veel octrooien voor akoestische producten.


"We zijn verheugd om onze dealerpartners hierbij te helpen. We weten dat dit oplossingspakket een zeer toegewijd en bekwaam dealernetwerk vereist om specificaties en installaties te leiden. Wij geloven dat deze unieke investeerdersgroep ervoor zorgt dat we de juiste mensen hebben voor de implementatie van de Maars strategie om de Noord-Amerikaanse markt te betreden, te begeleiden en een leidende positie op de wereld te ontwikkelen", aldus Jeremy Hocking, Executive Vice President Strategy and Business Development van Herman Miller. "We zijn ervan overtuigd dat het doorgewinterde managementteam van Maars en ons toonaangevende distributienetwerk een winnende combinatie zullen zijn."


Over Maars Living Walls

Het in Nederland gevestigde Maars Living Walls, opgericht in 1946, is de toonaangevende wereldwijde producent en leverancier van hoogwaardige standaard- en maatwerk systeemwandoplossingen die zijn ontworpen om het welzijn en de productiviteit van mensen te verbeteren. Bekend om haar zeer innovatieve en gepatenteerde oplossingen, bezit het bedrijf meer dan 100 certificaten en veel octrooien voor akoestische producten. Het bedrijf is ook leidend op het gebied van brandwerende technologie en ecologische duurzaamheid. Maars heeft alle afdelingen in huis, van productontwikkeling en engineering, tot productie, consultancy, projectmanagement, installatie en after sales. Meer dan 70 procent van de omzet van het bedrijf vindt plaats in het buitenland. Meer informatie is te vinden op www.maarslivingwalls.com en op Instagram op @maarslivingwalls.


Over Herman Miller

Herman Miller is een wereldwijd erkende leverancier van meubilair en aanverwante technologieën en diensten. Het 113-jaar oude bedrijf, waarvan het hoofdkantoor zich in West Michigan, USA bevindt, kenmerkt zich door innovatieve ontwerpen om problemen op te lossen waar mensen werken, wonen, leren en genezen. Met herkenbare ontwerpen als onderdeel van museumcollecties over de hele wereld is Herman Miller een voormalige winnaar van de Smithsonian Institution's Cooper Hewitt National Design Award en voert al 4 jaar op rij als nummer één de lijst van "Brands that Inspire" aan van Contract Magazine.
Herman Miller, bekend en gerespecteerd om haar leidende positie op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, heeft 11 jaar op rij talloze wereldwijde onderscheidingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid verdiend, waaronder de hoogste score van de Human Rights Foundation in zijn index voor bedrijfsgelijkheid. In het fiscale jaar 2017 genereerde het bedrijf $ 2,28 miljard aan inkomsten en bood het bijna 8.000 mensen wereldwijd een arbeidsplek. Herman Miller handelt op de NASDAQ Global Select Market onder het symbool MLHR. hermanmiller.com/about-us @hermanmiller op Instagram, Facebook en Twitter. Neem voor meer informatie contact op met: Media_Relations@hermanmiller.com Investor_Relations@hermanmiller.com