We maken plannen voor een terugkeer naar kantoor. Een aangepast kantoor dan want voorlopig blijft afstand houden van elkaar noodzaak. Ondanks dat het thuiswerken zich de afgelopen weken meer dan bewezen heeft, kijken medewerkers wel uit naar die terugkeer naar kantoor. In een organisatie waarin mensen samenwerken, is een gezamenlijke werkplek cruciaal. Het thuiswerken begint een keerzijde te krijgen, niet alle taken zijn geschikt om thuis uit te voeren en we missen het face-to-face contact met collega’s.  

Zonder twijfel blijft het kantoor de werkplek waar medewerkers het liefst én het beste werken. Mits het kantoor natuurlijk is ontworpen om hun werk te ondersteunen. Een doordachte kantoorinrichting bevordert de productiviteit en het welzijn van medewerkers. Een inrichting waar rekening is gehouden met voldoende privacy, concentratievermogen, het bevorderen van creativiteit en het stimuleren van samenwerking.

Eén op de zeven mensen werkt op een open kantoor maar geven tegelijkertijd aan dat ze behoefte hebben aan meer privéomgevingen. Echter, wanneer we kijken naar meer gegevens laat dit zien dat een open omgeving samenwerking, communicatie en innovatie bevordert. Voordelen van een open omgeving die we, ook nu, niet uit het oog moeten verliezen. 

Een balans is nodig. Het kantoor is nog steeds de werkplek die bij medewerkers op één staat maar dan wel met die perfecte balans.